Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk

T: +45 33307927
    M: +45 60771719

Seneste nyheder

Nyborg Friskole er en fri og privatskole, der er medlem hos foreningen Danmarks Private Skoler. Skolen bruger sin frihed til at tilpasse sin hverdag og undervisning til de børn, der går på skolen. For tiden har skolen i gang i et forløb, hvor der sættes fokus på følelser og kommunikation. Der ses allerede nu en udvikling blandt personale og elever.
    Danmarks Private Skoler er en forening for frie grundskoler og gymnasiale uddannelser. Skolerne er vidt forskellige. Foreningen ønsker at vise denne diversitet med ”skoleportrætter”. Denne gang: Skærbæk Realskole, en fri og privat skole, der blev oprettet af dansksindede i Nordslesvig for at styrke dansk kultur. I dag har skolen et globalt udsyn og ser grænseegnens tosprogethed som unik.
    Danmarks Private Skoler er en forening for frie grundskoler og gymnasiale uddannelser fordelt over hele landet. Skolerne er vidt forskellige. Foreningen ønsker at vise denne diversitet med en artikelserie af ”skoleportrætter”.Denne gang er vi på Giersings Realskole en fri og privat skole i Odense. På skolen siger de: ”Vi er her for at lære, og vi er fælles om at hjælpe hinanden med det!”
    I Danmark er de frie skoler underlagt rammer og indholdskrav fra Staten. Men de frie skoler må i vid udstrækning selv definere, hvordan undervisningen skal foregå. Det stiller krav til skolerne om hele tiden at forholde sig til deres virke og tilgang. På Kochs Skole i Aarhus har de sat i gang i et forløb, hvor begrebet ”faglighed” er omdrejningspunkt.
    ​I går blev ”SEVERIN-PRISEN 2019: Den nationale pris for god, digital kommunikation fra frie skoler” overrakt til Fredericia Realskole. Skolen vinder prisen for en autentisk video, der fra et elev-perspektiv fortæller om niveaudelt undervisning. Videoen sætter tydeligt fokus på skolens inkluderende værdier og måden at drive fri skole på.
    I Skanderborg er en række aktører gået sammen i et projekt under overskriften ”Digital Tryg Skanderborg”. Projektet vil skabe digital dannelse og tryghed hos byens børn og unge og høster nu stor anerkendelse med nominering til Den Kriminalpræventive Pris 2019. Læs her, hvordan skoleleder fra Skanderborg Realskole, der har været initiativtager bag projektet, forholder sig dertil.