Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Hvordan kan vi tale om skolens samfundsansvar?

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Denne inspirationsguide er tænkt som en hjælp til den lokale dialog om de tiltag og aktiviteter, skolen iværksætter med det underliggende formål at handle til gavn for samfundet.

  Skolens samfundsansvar er summen af de af skolens tiltag, der har det underliggende formål at handle til gavn for samfundet. Skolens aktiviteter kan være rettet mod individet i skolen, fællesskabet i skolen og fællesskabet, som skolen er en del af; det omkringliggende samfund.

  Det, at man viser, at man er en del af fællesskabet, er en forventning, som samfundet har til den frie og privateskole. Det er samtidig helt afgørende for skolen, at den kan skabe og opretholde et godt omdømme, legitimitet og gode relationer til sine interessenter. En kortlægning af skolens samfundsansvarlige profil kan være begyndelsen på en tydeliggørelse af skolens identitet i et samfundsperspektiv.

  Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier ønsker med denne guide at inspirere til – lokalt – at igangsætte dialogen om skolen og samfundsansvaret inden for en række temaer.


  Udgivet oktober 2019

  Af Danmarks Private Skoler  – grundskoler og gymnasier (Stiftet 1891)

  Tekstarbejde: Simone Dalsgaard

  Redaktion: Karsten Suhr, Søren T. Lodahl og Simone Dalsgaard

  Layout: Christina Bruun Olsson

  Foto: Ebbe Forup Fotografi

  Tryk: Tarm Bogtryk A/S