Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

10 fordomme og fakta om Privatskolerne

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Hvad er fordomme og hvad er fakta om privatskolerne? Læs publikationen "10 fordomme og fakta om privatskolerne" og find svarene.

  1. udgave 2011
  2. udgave 2013

   

  Redaktion: Kurt Ernst, Ebbe Forsberg og Simone Dalsgaard

  Tekstarbejde: Signe Tonsberg, Nicolas No Laursen og Simone Dalsgaard

  Grafisk design: Christina Bruun Olsson

  Foto: Omar Ingerslev

  Om publikationen:

  Privatskole. Mange smager på ordet og får et billede på nethinden af en dybt elitær, gammeldags skole for rige folks børn. En skole, der ikke løfter sit sociale samfundsansvar.

  Den slags fordomme bliver vi i privatskoleverdenen mødt med hver eneste dag.

  Foreningen oplever, at fordomme og mangel på viden om de faktuelle forhold omkring privatskoler forplumrer debatten om de frie skoler.

  Vi har derfor samlet de 10 hyppigste fordomme, vi bliver mødt med, i publikation Fordomme og fakta om privatskolerne. Ved at tage fat i fordommene én for én vil vi vise, hvad der er fordomme, og hvad der er fakta om privatskoler. Vi håber dermed, at vi kan øge den generelle viden om privatskolerne.

  I Danmark har forældre en grundlovssikret ret til selv at vælge en alternativ skole til deres barn. Og det kæmper Danmarks Privatskoleforening for at holde fast i med udgangspunkt i skolefriheden, forældreretten og mindretalsretten.

  Alt det skal vi værne om og holde fast i. For i Danmarks Private Skoler - grundskoler og gymnasier tror vi på, at netop diversitet i skolen styrker sammenhængskraften, og at små stærke fællesskaber styrker det store fællesskab – samfundet. Vi tror på, at det er en stor værdi for det danske samfund, at en gruppe forældre selv tager ansvaret for undervisningen af deres egne børn.

  Vi håber, at denne publikation kan bidrage til at højne debatten om grundskolerne i Danmark.